• 22710 80750
  • Αερ. Ροδακινάκη 37, Χίος
  • pyrinikichiou@gmail.com

Ραδιοανοσολογικός έλεγχος RIA/IRMA

Η Πυρηνικη Ιατρικη Χιου διαθετει συγχρονο τεχνολογικο εξοπλισμο και την πολυετη εμπειρια των ιατρων της για την εκτελεση πολλαπλων ειδικων ραδιοανοσολογικων εξετασεων και ανοσοραδιολογικων μετρησεων. Οι διαγνωστικες αυτες τεχνικες δεν περιλαμβανουν την χορηγηση ραδιενεργους ουσιας στον ασθενη.

Η Πυρηνικη Ιατρικη Χιου αξιοποιει τις ιδιοτητες των ραδιονουκλιδιων για ορμονολογικες, ανοσολογικες και βιοχημικες μετρησεις. Οι μεθοδοι των in vitro μετρησεων στο αιμα η αλλα βιολογικα υγρα διακρινονται αναλογως της τεχνικης σε ραδιοανοσολογικες-RIA η ανοσοραδιομετρικες-IRMA.

Σημερα οι μεθοδοι RIA και IRMA γνωριζουν εκτεταμενη εφαρμογη στον ποσοτικο προσδιορισμο αρκετων εκατονταδων βιολογικου ενδιαφεροντος μοριων, μεταξυ των οποιων ορμονες, καρκινικοι δεικτες, ενζυμα, πρωτεϊνες, πεπτιδια, βιταμινες, ιϊκα αντιγονα, αντισωματα εναντι ιων, φαρμακα. Ο προσδιορισμος της συγκεντρωσης γινεται με πολυ υψηλη ευαισθησια και ειδικοτητα.

Η υψηλη αξιοπιστια των μεθοδων RIA και IRMA οφειλεται στην ειδικοτητα της ανοσολογικης αντιδρασης μεταξυ αντιγονου και αντισωματος και την ακριβεια της μετρησης της ακτινικης ενεργοτητας.

Για τις μετρησεις απαιτειται ραδιονουκλιδιο Ι125, το οποιο δε χορηγειται στον εξεταζομενο, παρα μονο χρησιμοποιειται κατα την επεξεργασια των δειγματων.

Η Πυρηνικη Ιατρικη Χιου διαθετει συγχρονους αναλυτες (γ-counters/απαριθμητες γ-ακτινοβολιας), οι οποιοι εξασφαλιζουν υψηλη ακριβεια, αλλα και επαναληψιμοτητα στις μετρησεις.

Ορισμενες εφαρμογες RIA/ IRMA που διενεργουνται με Αιματολογικες εξετασεις: