• 22710 80750
  • Αερ. Ροδακινάκη 37, Χίος
  • pyrinikichiou@gmail.com

Ραδιοϊσοτοπική θεραπεία

Στο Τμημα ραδιοϊσοτοπικης θεραπειας γινεται χρηση ραδιονουκλιδιων για θεραπευτικους σκοπους . Η αποτελεσματικοτητα των θεραπειων ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενη για μια σειρα παθησεων. Η θεραπεια μπορει να ειναι κυρια, επικουρικη η παρηγορητικη.

Στην Πυρηνικη Ιατρικη Χιου, προβλεπεται η εφαρμογη θεραπευτικων πρωτοκολλων, για τα οποια συμφωνα με τους κανονισμους της Ε.Ε.Α.Ε. δεν απαιτειται η παραμονη του ασθενους σε ειδικα διαμορφωμενο θαλαμο. Η χορηγηση της θεραπευτικης δοσης γινεται σε συνεννοηση με το θεραποντα ιατρο και με βαση τις διεθνως ισχυουσες κατευθυντηριες οδηγιες.

Συνηθεστερες εφαρμογες

Θεραπευτική χορήγηση ιωδίου Ι 131 σε υπερθυρεοειδισμό, νόσο Graves ή τοξικό αδένωμα θυρεοειδούς
Παρηγορητική αντιμετώπιση επώδυνων οστικών μεταστάσεων με χορήγηση στροντίου Sr 89, ρηνίου Re 186 ή σαμαρίου Sm 153, αλλά και για την αντιμετώπιση της χρόνιας αρθρίτιδας  π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα. Παρηγορική χορήγηση ραδιενεργού Ραδίου (Ra-226), εκπομπού α-σωματιδίων, με την εμπορική ονομασία XOFIGO για τη θεραπεία σθενών με ανθεκτικό στο φαρμακευτικό ευνουχισμό καρκίνο προστάτη τελικού σταδίου με οστικές μεταστάσεις.

Θεραπεια πολυ σημαντικη για την ανακουφιση των ασθενων.